22 huhtikuuta, 2021

Kesävesijohdon vuotoilmoitukset, asennusohje

 Kesävesijohdon avuksen jälkeen, on muutamissa huvilakiinteistöjen taloventtiileissä tai nousuputkissa havaittu vuotoja. Tarkkaile nousuputken ympäristöä, galvanoitu putki ruostuu maanpinnan alapuolella olevalla osuudella ja vuotovesi imeytyy maahan. Pienikin vesivuoto aiheuttaa pitkäkestoisena suuren hävikin ja loven jokaisen huvila-asukkaan kukkaroon. 

Huvilajuopayhdistyksen vastuulla on maahan upotettu kesävesijohto ja siihen liitetty, kiinteistön portinpieleen asennettu galvanoitu teräsputki ja sulkuventtiili. Maasta nouseva putki tulee tukea, kiinnittämällä se putken sivuun, maahan  upotettuun pylvääseen. HJY vastaa tähän venttiiliin saakka vesijohtolinjan huollosta. Kun havaitset pienenkin vesivuodon tällä putkenosalla, ilmoita siitä välittömästi HJY:n kesävesijohdon huollosta vastaavalle vesimestarille, jonka puhelinnumero löytyy yhdistyksen nettisivuilta, välilehdeltä "Huvilajuopayhdistyksen yhteystiedot". 

Sulkuventtiilin jälkeen tehtävät putkiasennukset saa liittää HJY:n venttiiliin vain pikaliittimellä, ei saa tehdä kiinteitä, työkaluilla asennettavia putkiliitoksia. Pikaliitin tulee olla käsin avattavissa kun vesilinja ja kaikki taloventtiilit keväällä linjaa avattaessa tarkastetaan ja kesäkauden päättyessä puhalletaan ilmanpaineella tyhjäksi ennen yöpakkasia. 

Paras tapa estää isot vesivahingot, on aina mökiltä poistuttaesa sulkea portinpielessä oleva pääventtiili. Ja jos yöpakkaset uhkaavat, niin suojaa nousuputki + venttiili peittämällä ne suojapeitteellä tai huputtamalla säkkiin, kaikki hyvät suojauskeinot ovat sallittuja...💪😁

Aurinkoista ja mukavaa alkukesää kaikille! Ja pysykää terveinä! 😀💚

HJY/PJ