14 huhtikuuta, 2021

HJY:n Vesivastaavan tiedotus kesäveden avauksesta:

 KESÄVEDEN AVAUS LAUANTAINA 17.4.2021 klo 10:00

Hanhiluodontien/Kvistiluodontien alkupään joen pohjassa kulkeva kesävesijohto on pois käytöstä. Ruoppauksen takia se jouduttiin katkaisemaan ja alitus tullaan uusimaan suuntaporaamalla 2-3 viikon kuluessa. Eli nyt kesävesi siirtyy Kvistiluodon puolelle vain pohjoisen alituksen kautta. Tämän johdosta kesäveden käyttö lauantaina on sallittu vasta alkaen klo 16:00, jotta saadaan koko runkovesijohto täytettyä aina Kvistiluodontien alkuun ja Lanajuopalaisille asti. Näin saadaan myös havaittua mahdolliset näkyvät vuodot ja hanarikkoontumiset.

Lisäksi jokaisen pitää kiinteistöillään huomioida tontilla olevan vesipisteen hanan suojaus mahdollisten yöpakkasten varalta. Peittäen se esim. jollain eristävällä kankaalla, pyyhkeellä tai matolla ja vaikka ämpäri päälle. 

Talkoolaisten tarve on myös poikkeuksellinen. Talkooväki voi kokoontua vesimittarikopilla, turvavälit korostetusti huomioiden, kuulemaan mahdolliset viimeiset ohjeet.

Kesävesiavauksen eteneminen;

Ensimmäisenä Hanhiluodonkujan ja -tien talkooporukka etenee järjestyksessä alkupäästä edeten viimeiselle vesipisteelle asti. Kun Hanhiluodontien runkovesijohto on täynnä, lähtee Kvistiluodontien talkooporukka etenemään Kvistiluodontien 72 tarkistuskaivolta alkupään suuntaan järjestelmällisesti. Lisäksi Lanajuovalle pellon poikki menevien 4 runkovesijohdon päässä olevien vesipisteiden tarkistukset, sekä Hevosluodon 7 vesipistettä. 

Huvisatamassa on mahdollista  talkoiden jälkeen omatoimisesti ja omakustanteisesti grillailla ja jakaa kesäsuunnitelmia koronarajoitukset huomioiden.

PS. Kesävesijohdon suuntaporauksen ja liittämisen vuoksi kesävesi joudutaan hetkellisesti katkaisemaan. Lisäksi suuntaporaustyö aiheuttaa Hanhiluodontien 7 ja Kvistiluodontien 4 kohdilla kulkuesteen töiden ajaksi, tämä pitää mökkikiintöistöille kulkevien ottaa huomioon. Tästä tarkemmin, kun työn tarkka ajankohta selviää. 

Terveisin

Huvilajuopayhdistys ry