17 marraskuuta, 2018

Huvilajuopayhdistyksen 70v. Historiikki

Huvilajuopayhdistys ry. (HJY) kuten muistatte, on perustettu 1950 ja näinollen yhdistyksen 70-vuotinen, toiminnallinen historia täyttyy vuonna 2020. Tätä merkkipaalua organisoimaan ja juhlistamaan, HJY on perustanut erityisen 70v. työryhmän (Aulis Virtanen, Kirsti Haasiosalo, Esa Koivuniemi sekä erityisasiantuntijana Anu Tuovinen) valmistelemaan tätä pian edessä olevaa juhlatapahtumaa.
Yksi tärkeä osa juhlavuotta kohti kuljettaessa tulee olemaan HJY:n historiikin kokoaminen, kirjoittaminen ja julkaisu. Kirjaan tulevan aineiston keruu ja kokoaminen alkaa tällä ilmoituksella.
Historiallisen aineiston löytämiseen ja keruuseen tarvitaan kaikkien juopien varrella asuneiden ja asuvien henkilöiden ja perheiden tukea. Varsinainen HJY:n historia-aineisto koostuu vuosien 1950-2020 väliseltä ajanjaksolta mutta mielenkiintoista olisi löytää ja saada käytettäväksi materiaalia viime vuosisadan alkupuolelta saakka.
Eli tässä haastankin kaikki juopien varrella asuvat ja asuneet henkilöt penkomaan kaikki ullakot, komerot, kellarit ja aarrearkut ja toimittamaan materiaalia (valokuvia, filmejä, äänitteitä, kirjoituksia, kirjeitä, esineitä, muisteluita, tarinoita, ym.) joko Anulle tai muille työryhmän jäsenille. Voitte postittaa materiaalia myös HJY:n postiosoitteeseen, josta aineisto ohjautuu työryhmälle. Kaikki aineisto on tervetullutta. Jos toimitatte ns. "alkuperäistä aineistoa" niin muistakaa mainita, että se palautetaan lähettäjälle. Muistakaa mainita myös jos materiaali on vain  työryhmän luettavaksi ja muuten käytettäväksi mutta ei julkaistavaksi.
No niin, sitten vaan kaikki ullakoille penkomaan ja etsimään aarteita.....
HJY/PJ
Linkki Anun materiaalinkeruu julkaisuun:
HJY:n historiikki-materiaalinkeruu-pyyntö